Θρηνεί η Νέα Υόρκη: «Μαύρο» ρεκόρ 799 νέων θανάτων

Απόψεις - Γνώμες

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έσπασε το θλιβερό ρεκόρ των περισσότερων ημερήσιων θανάτων από coronavirus.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον κυβερνήτη Andrew Cuomo, την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν σχεδόν 800 θάνατοι (799 για την ακρίβεια), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 7.067.

Το εύρος της τραγωδίας γίνεται πιο κατανοητό μέσω της σύγκρισης: η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει σχεδόν τον ίδιο αριθμό θανάτων με ολόκληρη τη Βρετανία, που αριθμεί 7.097 νεκρούς.

Ο A.Cuomo σημείωσε ότι πλέον η Νέα Υόρκη καταγράφει σχεδόν 4.000 περισσότερα θύματα σε σχέση με αυτά της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Η 11η Σεπτεμβρίου υποτίθεται ότι ήταν η πιο σκοτεινή μέρα για τη γενιά μας στη Νέα Υόρκη. Τότε είχαμε χάσει 2.753 ζωές. Σήμερα έχουμε χάσει πάνω από 7.000 ζωές από την κρίση του coronavirus. Είναι πραγματικό σοκαριστικό και επίπονο, πραγματικά δεν έχω λόγια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο A.Cuomo και οι συνεργάτες του συνέκριναν και τις οικονομικές συνέπειες των δύο τραγωδιών. Πάνω από 800.000 άνθρωποι έχουν κάνει αίτηση ανεργίας στη Νέα Υόρκη, η οποία «πρέπει να ετοιμαστεί για μία οικονομική κρίση χειρότερη από αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου». Η «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» έχει ακινητοποιηθεί πλήρως και περιμένει χτύπημα της τάξης των 10 με 15 δις δολαρίων στα έσοδά της.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins, υπάρχουν πάνω από 432.579 κρούσματα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ την Πέμπτη. Τουλάχιστον 14.830 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό. Μέχρι στιγμής για την Πέμπτη, το John Hopkins έχει καταγράψει 447 νέα κρούσματα και 13 θανάτους στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεχίζουμε στο koumoundouros.gr

Μετακομίζουμε Συνεχίζουμε στο koumoundouros.gr   Το koumoundourosvoice.gr θα παραμείνει ως έχει μέχρι το τέλος του μήνα. Μετά θα γίνεται αυτόματα ανακατεύθυνση στο koumoundouros.gr Σας...

Παρόμοια Άρθρα