Τις εκατό ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο, λόγω της πανδημίας του καταγράφει η Βρετανική εφημερίδα «Guardian», σημειώνοντας ότι από την στιγμή που διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα του στην Κίνα και μέχρι σήμερα, ο πλανήτης μετρά πάνω από 90.000 θύματα και 1.500.000 κρούσματα.

Σε έρευνα που διενήργησε ο «Guardian» με τίτλο «Οι 100 μέρες που άλλαξαν τον κόσμο», παρατίθενται το χρονικό της εξάπλωσης του coronavirus από τις υπαίθριες αγορές της Κίνας μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η Κίνα κλείνει τα σύνορα έχοντας καταγράψει τους πρώτους 25 θανάτους. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ο ιός βγαίνει από την Wuhan και σημειώνονται 80.000 κρούσματα.

Λίγες μέρες μετά, στις 6 Μαρτίου, επιβάλλεται καθολική καραντίνα στην Ιταλία αφού έχουν καταγραφεί 230 θάνατοι στη χώρα.

Πέντε μέρες μετά, στις 11 Μαρτίου, καταγράφονται 116.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ σημειώνονται 1.000 κρούσματα και μόνο τότε ο ΠΟΥ ανακοινώνει πως πρόκειται για πανδημία.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τον Νοέμβριο οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής είχαν πληροφορίες για κίνδυνο πανδημίας, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, τις αρνείται.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου τα κρούσματα παγκοσμίως έσπασαν το φράγμα του 1.000.000, ενώ τα θύματα από τον κορωνοϊό ανέρχονται σε πάνω από 90.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.