Σειρά εγκωμιαστικών άρθρων για την Ελλάδα και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση της πανδημίας του coronavirus φιλοξενεί ο Ισπανικός Τύπος, που χαρακτηρίζει «αξιοπρόσεκτη» την Ελληνική περίπτωση.

Στην ενημερωτική ιστοσελίδα Libertad Digital δημοσιεύεται άρθρο της Cristina Losada, με τίτλο: «Τo Ελληνικό “θαύμα” στη μάχη κατά του coronavirus».

«Η Ελλάδα, παράδειγμα προς αποφυγή στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, με ένα υγειονομικό σύστημα πιο αποδυναμωμένο από το δικό μας (το Ισπανικό), με σημαντικές προσφυγικές ροές και όλα τα προγνωστικά εναντίον της, κατάφερε να συγκρατήσει με εκπληκτικό τρόπο την εξάπλωση του coronavirus στον πληθυσμό της», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Συγκρίνοντας την Ισπανία με την Ελλάδα, ο παράγοντας της ηλικίας δείχνει ότι οι Έλληνες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο, παρά τις χειρότερες συνθήκες, στην Ελλάδα σημειώνονται κατ’ αναλογία σαφώς λιγότεροι θάνατοι και κρούσματα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία για την Ισπανία και την Ιταλία. Είτε πρόκειται για τυχαίο γεγονός, είτε μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Ελληνική στρατηγική κατά του coronavirus ήταν καλύτερη.

«Η Ιταλία και η Ισπανία άργησαν περίπου 30 ημέρες να αποφασίσουν τον περιορισμό κυκλοφορίας από τότε που σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος λόγω Covid-19 σε κάθε χώρα, ενώ η Ελλάδα άργησε 11 ημέρες. Επιπλέον, η Ελλάδα ενήργησε άμεσα, χωρίς να καθυστερήσει ούτε για μία ημέρα, ως προς το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων και την απαγόρευση μεγάλων συναθροίσεων. Η Ελλάδα έλαβε αυτά τα δύο τελευταία μέτρα πριν καν σημειωθεί ο πρώτος θάνατος λόγω του ιού και με αριθμό κρουσμάτων που δεν είχε ακόμη φθάσει τα εκατό».

Στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ok Diario δημοσιεύεται άρθρο του Pelayo Barro, με τίτλο: «Η Ελλάδα “ξεγυμνώνει” τον Sánchez», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, από τον πρώτο κιόλας θάνατο, υπήρξε κομβικής σημασίας: ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιόρισε την κυκλοφορία των πολιτών ενώ είχαν σημειωθεί 13 θάνατοι, αντιθέτως η κυβέρνηση του Pedro Sánchez περίμενε να φτάσουν σχεδόν στους 200 οι θάνατοι.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει μαθήματα διαχείρισης στον πρόεδρο της Ισπανικής κυβέρνησης, Pedro Sánchez. Η λήψη αποφάσεων στην Ελλάδα υπήρξε ταχύτερη και πιο δραστική σε σύγκριση με την Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.