Απαγόρευση κυκλοφορίας, μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια, αεροδρόμια και 300 ευρώ πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση ήταν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και μετάδοση του ιού, σε περιοχές που δεν υπάρχει.

Ο κ. Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη προστασίας υπαίθρου και νησιών, αλλά και των ευπαθών ομάδων που κατοικούν εκεί. Όπως τόνισε, οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης δημιουργεί προϋποθέσεις μεταφοράς του ιού.

Από την Τετάρτη στις 18:00 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία εγκατέστησε σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος, σε 24ωρη βάση, ενόψει της εξόδου του Πάσχα. Μπλόκα και έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στα διόδια, στα αεροδρόμια, στους εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους εξόδου. Παράλληλα το Λιμενικό θα κάνει ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς και σε όλα τα λιμάνια.

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. «Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Καταχρηστική μετακίνηση προς μόνιμη κατοικία για λόγους αναψυχής θα επιφέρει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες», δήλωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.