Μετά τους Ρώσους και οι Αμερικάνοι αποθεώνουν τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον coronavirus καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τυγχάνει μεγάλης αποδοχής και από την Ελληνική κοινωνία, αν και εμφανίστηκαν χολερικά κείμενα εναντίον του από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι New York Times σε αφιέρωμά τους για τους «ανερχόμενους ήρωες του coronavirus» αναφέρονται και στον Σωτήρη Τσιόδρα. «Όλοι συντονίζονται κάθε απόγευμα στις 6 στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έναν κομψό αδύνατο γκριζομάλλη», γράφουν χαρακτηριστικά.

Η Αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι οι επιστήμονες στην Ευρώπη γίνονται οικεία πρόσωπα, καθώς εκπληρώνουν τη συναισθηματική και πρακτική ανάγκη της κοινωνίας να μάθει την αλήθεια. Πλέον, οι νέες προσωπικότητες που αναδύονται «δεν είναι ηθοποιοί ή τραγουδιστές ή πολιτικοί αλλά επιδημιολόγοι και ιολόγοι που τα ονόματά τους ακούγονται σε κάθε σπίτι αφού πέρασαν σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σχεδόν άγνωστοι».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από μεγάλη περίοδο αντίδρασης σε ειδικούς, οι κοινωνίες στρέφονται στους επιστήμονες για απαντήσεις. Αυτοί αναδεικνύονται σε εθνικούς ήρωες. Σπάνια έχουν το προφανές χάρισμα των πολιτικών ηγετών, αλλά κατέχουν βαθιά γνώση και συμπόνια.

Στην Ελλάδα, που προς το παρόν έχει αποφύγει ένα μεγάλο ξέσπασα του ιού, «όλοι συντονίζονται κάθε απόγευμα στις 6 στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έναν κομψό αδύνατο γκριζομάλλη».

«Οι ανακοινώσεις του δεν έχουν εξάρσεις, βασίζεται απολύτως στις σημειώσεις του καθώς ενημερώνει τη χώρα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τους νοσηλευόμενους και τους θανάτους. Περιστασιακά δίνει πρακτικές συμβουλές και πάντα σπεύδει να διαλύσει κάθε παραπληροφόρηση», συμπληρώνει.

«Ο Έλληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του coronavirus, εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδές στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού, δεν είναι άνθρωπος που εξωραΐζει», αναφέρουν οι New York Times.

«Δείχνοντας ειλικρίνεια, πρωταγωνίστησε στο να πάρει η χώρα μερικά από τα πιο εγκαίρως ληφθέντα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται να αποδίδει, καθώς η Ελλάδα μετρά μόλις 68 θανάτους από την αρχή της κρίσης». Αντίθετα, το Βέλγιο, με ανάλογο πληθυσμό, μετρά 1.283 θανάτους.

Η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του Τεό Αναγνωστόπουλος, ιδρυτή της SciCo, που αναφέρει ότι ο Σωτήρης Τσίοδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό σε ένα κοινό που αγωνιά.

«Είναι ένας από εμάς, αλλά με αποδεδειγμένη γνώση. Είναι ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά και αναμφισβήτητα ένας κορυφαίος επιστήμονας», αναφέρει.

Η εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην κριτική που έχει δεχθεί τόσο ο ίδιος, όσο και οι Ευρωπαίοι επιστήμονες. «Ο καθηγητής Τσιόδρας επικρίθηκε από κάποιους στην Ελλάδα, αφού εμφανίστηκαν φωτογραφίες που τον έδειχναν να στέκεται στο άμβωνα μιας άδειας εκκλησίας», γράφει η εφημερίδα, που ενημερώνει και για τη στάση της Εκκλησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.