Στον κίνδυνο, η Άγκυρα να αξιοποιήσει τον coronavirus, με στόχο τη δημιουργία έντασης στο Αιγαίο, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

«Αυτό που μας ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά, είναι «μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του coronavirus για να τον μεταφέρον σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου». Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Alpha, ο κ. Συρίγος, πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά».

Θεωρώντας βέβαιη μια νέα ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Συρίγος δήλωσε ανήσυχος για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν παροπλισμένα σκάφη για μαζικές αφίξεις προσφύγων άνω των 100 ατόμων «στα μεγάλα νησιά – στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια». «Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον coronavirus, να υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου».

Ο κ. Συρίγος εκτίμησε πάντως, ότι δεν θα υπάρξει θερμό επεισόδιο, πριν τελειώσει η κρίση του coronavirus. «Εκτιμώ ότι αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει η επιδημία», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.