Απαγόρευση στους κατοίκους να τρώνε σκύλους και γάτες, στο πλαίσιο των ευρύτερων περιορισμών στο εμπόριο άγριων ζώων που έχουν επιβληθεί από την αρχή της εξάπλωσης του coronavirus στην χώρα, επέβαλαν οι αρχές της πόλης Shenzhen, στην Κίνα.

Η Κινεζική πόλη μάλιστα γίνεται η πρώτη πόλη στην Ασιατική ήπειρο που απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από ζώα. Μερικά από τα αρχικά κρούσματα αφορούσαν ανθρώπους που είχαν εκτεθεί στην αγορά άγριων ζώων στο κέντρο της πόλης Wuhan, στην οποία, μεταξύ άλλων, μπορούσε κανείς να αγοράσει νυχτερίδες, φίδια, αλλά και ένα θηλαστικό που ονομάζουμε μοσχογαλή, από τα κόπρανα του οποίου γίνεται ο ακριβότερος καφές του κόσμου.

«Οι σκύλοι και οι γάτες, ως κατοικίδια, έχουν αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τους ανθρώπους σε σχέση με άλλα ζώα και η απαγόρευση της κατανάλωσής τους είναι κοινή πρακτική στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, όπως και στο Χονγκ Κόνγκ και την Ταϊβάν» ανέφερε η κυβέρνηση της πόλης Shenzhen, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται στο πνεύμα του ανθρώπινου πολιτισμού» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το εμπόριο και η κατανάλωση όλων των άγριων ζώων έχει απαγορευτεί στην Κίνα από το τέλος Φεβρουαρίου και οι επαρχιακές διοικήσεις της χώρας προχώρησαν στην εφαρμογή των μέτρων, αλλά η Shenzhen επέκτεινε την απαγόρευση και για τα κατοικίδια, καθώς οι σκύλοι ειδικά τρώγονται σε πολλά μέρη της Ασίας.

Ο Liu Jianping, υπάλληλος του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Shenzhen, δήλωσε ότι τα πουλερικά, τα ζώα και τα θαλασσινά που είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές είναι επαρκή. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα άγρια ζώα είναι πιο θρεπτικά» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού μέσου ενημέρωσης Shenzhen Daily.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.