Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας καταγράφονται κρούσματα του coronavirus, με την Καστοριά να έχει ένα θλιβερό ρεκόρ θανάτων, αν και προς το παρόν σημειώνεται βραδεία εξάπλωση της νόσου. Η ένταση της εξάπλωσης του ιού είναι αλλού μεγαλύτερη και αλλού μικρότερη με 43 περιφερειακές ενότητες της χώρας να παρουσιάζουν κρούσματα, ενώ άλλες 18 είναι «καθαρές» χωρίς να έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, κρούσματα στις παρακάτω περιοχές: Ικαρίας, Λήμνου, Χίου, Βόρειου Τομέα Αθήνας, Νήσων, Νότιου Τομέα Αθήνας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Σποράδων, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Δράμας, Θάσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ιθάκης, Κέρκυρας και Κορινθίας.

Η Ηλεία και η Αχαΐα, περιοχές στις οποίες ξέσπασε η επιδημία με την επιστροφή των 53 ατόμων από ταξίδι στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, καταγράφει 46 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στην Αχαΐα υπήρχε και το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της νόσου, μαζί με άλλα 19 που υπάρχουν ενώ άλλα 5 είναι στη Ζάκυνθο. Όλοι συμμετείχαν στην εκδρομή όπου νόσησαν σχεδόν οι περισσότεροι ταξιδιώτες.

Από τα 1.216 επιβεβαιωμένα μέχρι τις 30 Μαρτίου κρούσματα τα 758 έχουν αναφερθεί στο λεκανοπέδιο. Ειδικότερα, τα 641 έχουν καταγραφεί στην Αθήνα, τα 57 στην Ανατολική Αττική, τα 4 στη Δυτική Αττική και τα 56 στον Πειραιά.

Η δυτική Μακεδονία, η Θράκη, αλλά και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν πολλά και ανησυχητικά κρούσματα. Σε 13 περιφέρειες τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι: στη Θεσσαλονίκη (55 κρούσματα), στην Καστοριά (29), στην Κοζάνη (17), στην Ξάνθη (12), στον Έβρο (11), στις Σέρρες (8), στην Πιερία (5), στο Κιλκίς (4), στην Ημαθία (3), στην Καβάλα (3), στην Πέλλα (2), στη Ροδόπη (1) και στη Φλώρινα (1).

Από ένα κρούσμα έχουν οι Περιφερειακές Ενότητες: Κεφαλονιάς, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων και Χανίων.

Με ένα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων συναντάμε τις περιοχές: Λάρισα (11 κρούσματα), Μεσσηνία (7), Αρκαδία (3), Αργολίδα (2), Άρτα (3), Ιωάννινα (3), Βοιωτία (3), Φθιώτιδα (3), Εύβοια (2), Μαγνησία (2), Ηράκλειο (9), Λέσβος (8), Δωδεκάνησα (2).

Αναφορικά με το προφίλ των θυμάτων του coronavirus, η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών είναι Έλληνες. Περισσότεροι από χίλιοι ασθενείς είναι Έλληνες, ενώ οι άνδρες ασθενείς είναι περισσότεροι με ποσοστό γύρω στο 56% και οι γυναίκες με ποσοστό 43%. Σχεδόν ένας στους τέσσερις ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Οι περισσότεροι ασθενείς ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64 χρόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.