Στους 32 έφτασαν οι νεκροί από το νέο coronavirus στη χώρα μας, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1000, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.061 (966 την Παρασκευή), τα περισσότερα από τα οποία εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

Από τους 32 νεκρούς, οι 25 είναι άνδρες και επτά είναι γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία όσων κατέληξαν ήταν τα 73 έτη. Επίσης 69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, από 65 που ήταν την Παρασκευή. Έχουν διενεργηθεί 14.363 εξετάσεις για coronavirus.

Η τάση νεκρών και κρουσμάτων παραμένει αυξητική, αλλά όχι έντονα.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για τον ιό στη χώρα μας, γι’ αυτό παραμένουμε σε επιφυλακή, τόνισε στην ενημέρωσή του το Σάββατο ο καθηγητής Σωτήρης Τσίοδρας ο οποίος πρόσθεσε ότι «είμαστε στο καλό σενάριο και το κακό σενάριο δεν φαίνεται προς το παρόν». Η διασπορά φυσικά και υπάρχει στην κοινότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε μιλώντας για το φαινόμενο της Ιταλίας, ότι «όταν αψηφούμε τον εχθρό, αυτός θα μπει στο σπίτι μας. Όσο ο ιός είναι εδώ, υπάρχει απειλή. Αν λίγο χαλαρώσεις, θα σου ξανά επιτεθεί με μανία».

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, τόνισε ότι ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων για να παρουσιάσει κάποιος σοβαρό πρόβλημα, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, είναι οι 5 μέρες τουλάχιστον, ενώ μέχρι τη νοσηλεία όταν αυτή είναι απαραίτητη είναι οι 7 ημέρες. Όσον αφορά τον θάνατο κάποιου που νοσεί, φαίνεται ότι αυτός επέρχεται 14 με 20 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Επίσης, γι’ αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο, η μέση διάρκεια παραμονής είναι οι 10 ημέρες σύμφωνα με τα ίδια διεθνή δεδομένα, αλλά και την παρατήρηση στη χώρα μας, όπως εξήγησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.