Την κρισιμότητα των δύο επόμενων εβδομάδων για την πορεία του coronavirus στην Ελλάδα, υπογραμμίζει η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός Αναστασία Κοτανίδου.

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα μας πουν τι και πώς θα πάνε τα πράγματα. Εάν αντέξουμε δύο εβδομάδες και παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις οδηγίες θα είμαστε σε καλή κατάσταση», είπε η κυρία Κοτανίδου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, «με τα πολλά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση έχουμε καταφέρει και έχουμε ελέγξει κάπως την εισροή στα νοσοκομεία των κρουσμάτων. Φαίνεται ότι το σύστημα υγείας προετοιμάστηκε γρήγορα για να αντεπεξέλθει με τα σταδιακά αυξανόμενα κρούσματα». Εξήγησε, δε, ότι αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι πόσοι βρίσκονται στο νοσοκομείο και πόσοι είναι σε ΜΕΘ και αυτά φαίνεται να είναι αρκετά σταθερά τις τελευταίες 4 ημέρες και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο για εμάς.

Πρόσθεσε επίσης ότι, «έχουν γίνει πολλές μετατροπές στα νοσοκομεία για παράδειγμα εμείς στον “Ευαγγελισμό” από 30 κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε πλέον 70 κρεβάτια ΜΕΘ». Ερωτηθείς, τέλος, για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, η Αναστασία Κοτανίδου παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ελλείψεις. Γίνεται προσπάθεια σε όλο τον κόσμο να βρούμε υλικά. Η ελπίδα μας είναι η Κίνα».

Την σημασία της παραμονής στο σπίτι για τη μη εξάπλωση του coronavirus υπογράμμισε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σύψας τόνισε ότι την επόμενες ημέρες η επιδημία «θα δείξει τα δόντια της», γι αυτό και θα πρέπει «να κρυφτούμε στα σπίτια μας.

Τώρα είναι η ώρα άπαντες να δείξουν τη μεγαλύτερη συμμόρφωση στις οδηγίες. Πρέπει να είναι πολύ σημαντικός ο λόγος για να βγει κανείς από το σπίτι. Δεν πρέπει να διασπαρεί άλλο ο ιός, για να περάσει ο Απρίλιος χωρίς μεγάλες απώλειες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, τονίζοντας ότι το μόνο όπλο απέναντι στον ιό είναι η καραντίνα. «Είναι το τελευταίο χαρτί που έχουμε γιατί αλλιώς μας περιμένει καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.