Καθώς ο coronavirus συνεχίζει να επιδεινώνει τις χρηματιστηριακές αγορές και να οδηγεί μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας, στις ΗΠΑ και διεθνώς, ένας αυξανόμενος αριθμός κορυφαίων τραπεζών της Wall Street προχωρούν σε όλο και πιο δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομική αναταραχή που έχει προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Πολλές από αυτές μάλιστα υποστηρίζουν ότι μια ύφεση θα χτυπήσει το 2020 – εάν δεν το έχει κάνει ήδη.

-Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, την Παρασκευή, προέβλεψαν μια πτώση 24% στο Αμερικανικό ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, μετά την πτώση 6% του πρώτου τριμήνου, λόγω της πανδημίας. Η τράπεζα, επίσης, αναμένει αύξηση της ανεργίας κατά 9% και πτώση του ετήσιου Αμερικανικού ΑΕΠ κατά 3,8%.

-Η Bank of America προειδοποίησε, την Πέμπτη, πως η ύφεση είναι ήδη εδώ: “Θέσεις εργασίας θα χαθούν, ο πλούτος θα καταστραφεί και η αισιοδοξία των αγορών θα υποβαθμιστεί”, σημείωσε ο οικονομολόγος της BofA, Michelle Meyer, σε μια αναφορά στην οποία η τράπεζα επίσης προβλέπει “κατάρρευση” της Αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο.

-Η Morgan Stanley προειδοποίησε τους επενδυτές για τους ίδιους κινδύνους: “Η παγκόσμια ύφεση για το 2020 είναι το βασικό μας σενάριο”, υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος, Chetan Ahya, εκτιμώντας πως ο παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης θα συρρικνωθεί φέτος κατά 0,9% – το χαμηλότερο επίπεδο από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

-Η Deutsche Bank προβλέπει πως η Αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 12,9% το δεύτερο τρίμηνο, με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας να ξεπερνούν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

-Η UBS, στο ίδιο μήκος κύματος, “βλέπει” μια μαζική και παγκόσμια συρρίκνωση έως 10% του παγκοσμίου ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους οικονομολόγους των τραπεζών που αναφέρθηκαν παραπάνω προβλέπουν πως η οικονομία θα ανακάμψει από τα τέλη του 2020 έως το 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.