Άγγελος Κωβαίος-Protagon.gr_

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε την Πέμπτη να δώσει ένα ρεσιτάλ πλειοδοσίας και παροχολογίας. Και βγήκε μετά ο Μητσοτάκης και ανήγγειλε μέτρα στήριξης της οικονομίας, ύψους 10 δισ. Πρέπει να είναι μία από τις πιο μεγαλειώδεις πολιτικές γκάφες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Πρέπει να μιλάμε για μία από τις πολιτικές γκάφες της εποχής μας. Μόλις λίγες ημέρες μετά την τηλεδιάσκεψή του με τον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να βγει να κάνει αντιπολίτευση με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ηξερε ότι το απόγευμα θα μιλούσε και πάλι ο Μητσοτάκης, είπε να κάνει κι εκείνος μία εμφάνιση. Στο δικό του μήνυμα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν είπε ούτε μία (1) κουβέντα για το μείζον πρόβλημα της κρίσης του κορονοϊού. Ούτε ένα «μένουμε σπίτι»

Αντιθέτως, σαν να μην συμβαίνει τίποτε, βγήκε να δώσει ένα ρεσιτάλ πλειοδοσίας, να πει ότι ο Μητσοτάκης είναι νεοφιλελεύθερος και δεν καταλαβαίνει (!), να κάνει την μεγάλη παρέμβαση και να φοβερίσει τον Πρωθυπουργό να μη διανοηθεί και δεν δώσει το δώρο του Πάσχα και διάφορα άλλα.

Λίγες ώρες αργότερα απηύθυνε το δικό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός. Αφού είπε όσα όφειλε για την υγειονομική διάσταση και την πορεία της κρίσης, δεσμεύτηκε και για ένα πακέτο συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Για να μην ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ (ή μάλλον για να πάψουν να αναστατώνουν τον κόσμο), διαβεβαίωσε ότι το δώρο Πάσχα θα δοθεί κανονικά και επιπλέον ότι θα πάρουν δώρο και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας.

Η τακτική της αντιπολίτευσης στην παρούσα συγκυρία είναι ανεξήγητη. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή κάνουν τους καλούς και τους υπεύθυνους (λέμε τώρα…). Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο κάνουν τους άγριους (λέμε, πάλι…). Λένε και ξαναλένε ότι δεν θα σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση, παρόλο που είμαστε σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο. Εκτός και αν το αμφισβητούν και αυτό, όπως αμφισβητούν την απόπειρα οργανωμένης εισβολής στον Εβρο.

Η αγωνία του κ. Τσίπρα να κάνει δημόσιες εμφανίσεις είναι φανερή. Θα μπορούσε να τις περιορίσει σε δημιουργικές παρεμβάσεις και όχι σε άσκοπες κραυγές, λες και έχει πάλι να δώσει κάποιον δήθεν αντιμνημονιακό αγώνα.

Το επικοινωνιακό του ναυάγιο της Πέμπτης θα έπρεπε να τον κάνει να ξενασκεφτεί κάποια πράγματα. Εδώ που τα λέμε, το «μένουμε σπίτι» είναι και για εκείνον μια πολύ καλή επιλογή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.