Τι είπε στο διάγγελμα του στους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και οι τρεις στόχοι για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων στην οικονομία.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν πετύχουμε να περιορίσουμε το ρυθμό μετάδοσης θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του. 

Όπως εξήγησε τρεις είναι οι στόχοι της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης:
•    Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού
•    Η ενίσχυση του συστήματος υγείας
•    Στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα δοθούν 2 δισ. ευρώ προκειμένου να βοηθηθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα στον τζίρο και γίνονται ενέργειες για να αποτραπεί μία νέα γενιά «κόκκινων» δανείων. 

«Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα βοηθήσουν την ρευστότητα. Αυτή την κρίση πρέπει να την περάσουμε ενωμένοι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον υγειονομικό τομέα υπογράμμισε ότι ήδη 2.000 γιατροί και νοσηλευτές οδεύουν στις θέσεις τους. Το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και το ιδιωτικό θεραπευτήριο Άττικα στο Θριάσιο θα λειτουργούν αποκλειστικά για τους ασθενείς με κορωνοϊό. Έτσι προστέθηκαν στο σύστημα υγείας επιπλέον 1.900 κλίνες. «Εύχομαι να μην της χρειαστούμε όλες. Είμαστε στην αρχή της μάχης», τόνισε ο πρωθυπουργός.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.