Για τις επιδράσεις του Coronavirus στην παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, τονίζοντας πως το ξέσπασμα του ιού είναι ένα σοκ που θα περιορίσει την ανάπτυξη και θα αυξήσει το κόστος και τον πληθωρισμό και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον Nouriel Roubini, οι επενδυτές τρέφουν αυταπάτες για το πόσο σοβαρό θα είναι το ξέσπασμα του Coronavirus για την οικονομία, καθώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη…

Ο ίδιος κάνει λόγο για εσφαλμένες υποθέσεις από την πλευρά των επενδυτών, ενώ εκτιμά πως είναι ξεκάθαρο πλέον πως πρόκειται για πανδημία. Μάλιστα θεωρεί πως όταν η ασθένεια εξαπλωθεί και σε άλλες αναπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές, η ζημιά στην οικονομία θα εξαπλωθεί, η παγκόσμια επιχειρηματική εμπιστοσύνη θα υποχωρήσει, ενώ η άποψη ότι η ανάκαμψη θα είναι τύπου V, είναι ανεδαφική.

Επίσης η προσδοκία ότι θα παρέμβουν οι κεντρικές τράπεζες, είναι εσφαλμένη, καθώς η νομισματική πολιτική δεν έχει λύση για αυτή την περίπτωση.

Εξάλλου πριν από λίγες ημέρες σε έκθεσή του για το Project Syndicate που επικαλείται το CNBC, ο Roubini τόνισε πως ο Coronavirus είναι ένας από τους πολλούς «μαύρους κύκνους» που περιβάλλουν την παγκόσμια οικονομία και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την μεγαλύτερη πρόκληση από την χρηματιστηριακή κρίση.

Ο οικονομολόγος τόνισε πως υπάρχουν σειρά θεμάτων που θα μπορούσαν να είναι αποσταθεροποιητικά για την οικονομία, όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, το ενδεχόμενο χαοτικών προεδρικών εκλογών, η αναζωπύρωση των εμπορικών εντάσεων με την Κίνα.

«Η λίστα δεν εξαντλείται, αλλά σηματοδοτεί το τι μπορεί να περιμένει κανείς για το 2020», αναφέρει o Nouriel Roubini.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.