Μπορεί να μην έχει περάσει ούτε ένας χρόνος ακόμη από τότε που οι Έλληνες αποδοκίμασαν –και μάλιστα τρεις φορές – τον Αλέξη Τσίπρα, πλην όμως ο ίδιος όχι μόνο ονειρεύεται ξανά την εξουσία και σύντομα όπως λέει, αλλά παράλληλα επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, διαγράφοντας από τις μνήμες των Ελλήνων τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησή του.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο στην φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, όπου εκεί ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το πώς θα κινηθεί ο ίδιος και το κόμμα εφεξής, με κορύφωση την προεκλογική περίοδο, όποτε και αν αυτή έρθει.

Δεν θα είναι η δεύτερη φορά αριστερά στην εξουσία, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις εκλογές που κατά την γνώμη του έρχονται σύντομα και θα τις κερδίσει. Θα είναι η πρώτη φορά με το δικό μας σχέδιο και χωρίς μνημόνια να επικρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη στο κεφάλι μας. Και με τα χέρια ελεύθερα, θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα της προκοπής και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, σε ένδειξη μηδενισμού του κοντέρ και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Περιέγραψε δε και πάλι τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησής του, στο πλαίσιο των μνημονιακών προγραμμάτων, με αυξημένη δόση «θυματοποίησης» για το τι παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση και πόσο ναρκοθετημένη ήταν η οικονομία όταν κλήθηκε να φέρει βόλτα το τιμόνι της χώρας.

Οι σχετικές αναφορές μάλιστα ικανοποίησαν όλες τις τάσεις στην Κουμουνδούρου, καθώς άπαντες καταλήγουν στο βολικό συμπέρασμα, όπως προκύπτει και από το κείμενο του κυβερνητικού απολογισμού που παρουσιάστηκε στην ΚΕ, ότι τα αίτια της ήττας, οφείλονται στη υπογραφή και εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το οποίο προδιέγραψε την πορεία φθοράς της κυβέρνησης, οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε διαδοχικές ήττες στις κάλπες που ακολούθησαν.

Έτσι, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι εσωτερικές αντιθέσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο κόμμα, όλοι εμφανίζονται πεπεισμένοι από τον λόγο του αρχηγού, πως οι εκλογές έρχονται και σπεύδουν να αναπληρώσουν το χαμένο αντιπολιτευτικό τους έδαφος. Διόλου τυχαία μάλιστα εκπρόσωποι όλων των τάσεων έλεγαν το Σάββατο στους δημοσιογράφους πως οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι τέτοιες που θα αναγκάσουν τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες, τις οποίες, όπως εκτιμούσαν θα χάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, θα επανέλθει θριαμβευτής στην εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.