Στη «σκιά» δεκάδων παραβιάσεων από Τουρκικά μαχητικά, ξεκίνησε στην Αθήνα ο στρατιωτικός διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν την 21η Φεβρουαρίου και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι συζητήσεις αφορούν στην επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την αποφυγή έντασης και τη μείωση κινδύνου ατυχημάτων.

Την ίδια στιγμή πάντως που οι δύο πλευρές συζητούσαν οκτώ Τουρκικά αεροσκάφη προχωρούσαν σε 34 παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο!

Συγκεκριμένα, 4 ζεύγη F-16 και ένα Τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα Τουρκικά μαχητικά, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα Τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα Ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία. Έξι Τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.