Χωρίς «κουκούλες» θα εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το σκάνδαλο της Novartis, από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, όπως συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς να είναι καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Μπουγάς υποστήριξε ότι ο νόμος για την προστασία αποδίδεται στους μάρτυρες για να προστατεύονται από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο και όχι από τους βουλευτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά, γιατί όπως είπε ο Σπύρος Λάππας «η απόπειρα να εξετασθούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας».

Από την πλευρά των εισηγητών των κομμάτων υπήρξαν οι εξής τοποθετήσεις:

Θ. Πλεύρης (ΝΔ): Αυτό που προκύπτει από τα έγγραφα της εξέτασης μαρτύρων είναι ότι ο Εισαγγελέας εξέτασε τους μάρτυρες δια ζώσης χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά. Επιπλέον θέλω να επισημάνω ότι η κα Τουλουπάκη, ως μη όφειλε και που δεν έχει αποστείλει έγγραφα που η Επιτροπή έχει ζητήσει, μας έστειλε επτά σελίδες νουθεσίας για το πώς θα εξετασθούν οι μάρτυρες. Εμείς ζητούμε φυσική παρουσία των μαρτύρων χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, όπως εξετάστηκαν από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Β.Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Σκοπός αυτής της Επιτροπής είναι η ανάδειξη της αλήθειας. Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά οτι η κα Τουλουπάκη συνεχίζει να μην αποστέλλει στην επιτροπή τα έγγραφα που της έχουμε ζητήσει. Σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες η άποψή μας είναι οτι δεν κινδυνεύουν από την Επιτροπή, πρέπει να εξετασθούν face to face. Η Ελληνική πολιτεία μας έχει εμπιστευθεί γι αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΚΚΕ επισημάνθηκε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες όχι μόνο πρέπει να καταθέσουν χωρίς κουκούλες, αλλά και με το πραγματικό τους όνομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.