Την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού προς την Κύπρο, απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα και στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι η Αθήνα στέκεται στο πλευρό της Λευκωσίας και του Κυπριακού Ελληνισμού, ενώ χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος των δύο ανδρών:

-Κ. Μητσοτάκης: Είναι μεγάλη χαρά να σας υποδέχομαι στην πρώτη μας συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη νέα μου ιδιότητα. Και είναι πάντα μεγάλη η χαρά όταν υποδέχομαι έναν πολύ καλό προσωπικό μου φίλο, έναν πολύ καλό φίλο της Νέας Δημοκρατίας κι έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας.

-Α. Νεοφύτου: Πρωθυπουργέ μου, ιδιαίτερα τα αισθήματα να παρευρίσκομαι για πρώτη φορά στο Μαξίμου με πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε μία περίοδο που, υπό την πρωθυπουργία σας, η Ελλάδα ανακτά την εθνική της αξιοπιστία και οι Έλληνες νιώθουν αξιοπρεπείς. Αλλά και βλέπουν την ελπίδα για μία καλύτερη Ελλάδα μπροστά.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Νεοφύτου καταγράφηκε συναντίληψη ως προς την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.