Ελβετία, Νορβηγία και Ισλανδία καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις ανάμεσα στις πιο ακριβές χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού CEOWORLD Magazine, που πραγματοποίησε έρευνα σε 132 χώρες, υπολογίζοντας το κόστος των αγαθών, συμπεριλαμβάνοντας τα ψώνια, τα ρούχα και τα έξοδα ταξί.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 38η θέση και θεωρείται πιο φθηνή από την Ιρλανδία (13), τη Γαλλία (14), την Ολλανδία (15), το Βέλγιο (18), όπως και την Αυστρία (21), τη Μάλτα (26), το Ηνωμένο Βασίλειο (27), την Ιταλία (28), τη Γερμανία (29), την Κύπρο (36) και λίγο πιο φθηνή από την Τζαμάικα (37). Πάντως, παραμένει πιο ακριβή από την Ισπανία (44) αλλά και όλες τις χώρες των Βαλκανίων, εκ των οποίων οι περισσότερες βρίσκονται στις πλέον φθηνές χώρες.

Με βάση τους επιμέρους δείκτες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 76η πιο ακριβή θέση στις τιμές ενοικίων, την 46η υψηλότερη στο κόστος ζωής, την 57η στα ψώνια. Στα εστιατόρια βρίσκεται στην 33η πιο ακριβή θέση, ενώ στην αγοραστική δύναμη στην 65η.

Πέραν της Ελβετίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, στις πιο ακριβές δέκα χώρες είναι η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Ιαπωνία, οι Μπαχάμες, το Ισραήλ, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 20ή θέση των πιο ακριβών χωρών. Ιδιαίτερα υψηλό κρίθηκε το κόστος ζωής στην πόλη της Νέας Υόρκης. Στους επιμέρους δείκτες, η Ελβετία θεωρείται πιο ακριβή στα ψώνια και στις τιμές εστιατορίων. Η Ιαπωνία, στην τέταρτη θέση της λίστας, είναι η πλέον ακριβή χώρα εκτός Ευρώπης, ενώ έχει πολύ χαμηλότερα κόστη στην ενοικίαση σπιτιών και στα εστιατόρια. Στις ενοικιάσεις κατοικιών, την πρώτη θέση στο κόστος καταλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ, που στο σύνολο βρίσκεται στην 11η θέση.

Στις πιο φθηνές χώρες βλέπουμε τη Ρωσία και την Κίνα στις θέσεις 80 και 82 αντίστοιχα. Πιο φθηνή χώρα στον κόσμο είναι το Πακιστάν (132) και ακολουθούν το Πακιστάν (131) και το Αφγανιστάν (132). Το Πακιστάν θεωρείται ως το πλέον φθηνότερο κράτος, λόγω του πολύ φθηνού κόστους για ενοίκιο. Τα ψώνια είναι πιο φθηνά στο Αφγανιστάν, ενώ η Τυνησία είναι η πλέον φθηνή χώρα για να τρώει κανείς σε εστιατόρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.