Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται με ευρεία διαφορά – πάνω από 12 ποσοστιαίες μονάδες – ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι o πρωθυπουργός θέλει να πάει σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική και μετά να πάει σε δεύτερη αναμέτρηση

Πέντε χρόνια μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στηρίχθηκε εν πολλοίς σε μία σειρά εξαγγελιών που δεν υλοποιήθηκαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία συνέντευξή εφ΄ όλης της ύλης μίλησε για τα λάθη στην εποχή της διακυβέρνησής του εγκαλώντας ταυτόχρονα των νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης. Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός δεν θα εξαντλήσει την τετραετία σημειώνοντας ότι «έχει ξεκινήσει η φθορά της κυβέρνησης».

«Ήδη στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ερωτοτροπούν με την ιδέα να προλάβουν την ανατροπή των συσχετισμών, με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η πολιτική τους και οι αντιδράσεις που αυτή προκαλεί είναι που τους επιβάλλουν να επεξεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών» σημειώνει ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται με ευρεία διαφορά – πάνω από 12 ποσοστιαίες μονάδες – ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι o πρωθυπουργός θέλει να πάει σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική και μετά να πάει σε δεύτερη αναμέτρηση.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, τη λαϊκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έκανε μία αναδρομή στο 2015 και στην αποδοχή της συμφωνίας, αναφέρθηκε στους λόγους της ήττας στις προηγούμενες εθνικές εκλογές αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν θέλει να δει τα πραγματικά αίτια.

«Ύστερα από οκτώ χρόνια μνημονίων και βαθιάς κρίσης, αυτοί που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος ήταν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Είναι λογικό να υπάρχει λοιπόν σωρευμένη κόπωση και αναζήτηση μιας εναλλακτικής, ακόμα και όταν βγήκαμε στο ξέφωτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντικές ελαφρύνσεις, στοχευμένες ακριβώς σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες (μείωση του ΕΝΦΙΑ, επιδότηση ενοικίου, μείωση ασφαλιστικών εισφορών κ.α)» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ωραιοποιώντας την εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει για τις δικές του μεγαλοστομίες και τις εντυπωσιακές εξαγγελίες για σκίσιμο μνημονίων και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αποφάσισε να επιτεθεί στην κυβέρνηση κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης.

«Μέρος της λεγόμενης μεσαίας τάξης λοιπόν στις εκλογές πείστηκε από τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη, ξεχνώντας ίσως ότι τις μεγάλες επιβαρύνσεις σε αυτούς τις έφερε το κόμμα του».

Μπορεί ο ίδιος να άργησε… λίγα χρόνια για να προχωρήσει δειλά – δειλά σε φοροελαφρύνσεις ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να εκτοξεύσει «πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Οι μεγαλοστομίες για μειώσεις φόρων εξαντλήθηκαν σε 17 ευρώ τον χρόνο, γιατί επέλεξε να δώσει ότι είχε και δεν έχει για ελαφρύνσεις στα μεγάλα βαλάντια».

Ερωτηθείς για τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τα οποία μιλούν για τη δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικών κυβερνήσεων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «υπάρχουν οι ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, υπάρχει και η μέχρι σήμερα στάση τους, που σε πολλά ευνοεί τη Δεξιά και απογοητεύει τους δημοκρατικούς πολίτες».

Πρόσθεσε, πως κάποια στιγμή είναι λογικό να πρυτανεύσουν η λογική και το αίσθημα της επιβίωσης. «Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν προνομιακές σχέσεις με τη Δεξιά, όπως δεν μπορεί να έχουν τα πρόβατα με τον λύκο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.