Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan απηύθυνε προειδοποίηση αλλά και έμμεση απειλή, για επέκταση του «Λιβυκού χάους» στην Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία σύντομα και όπως ο ίδιος την θέλει, ενώ επανέλαβε την στήριξή του και στρατιωτικά στον Fayez al Sarraj, κατά την συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο για όλα αυτά.

«Το χάος που κυριαρχεί στην Λιβύη κινδυνεύει να έχει συνέπειες σε ολόκληρη την Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Erdogan εγκαινιάζοντας το νέο Γερμανοτουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την Merkel.

«Πρέπει να επιταχύνουμε την επίλυση, εάν δεν θέλουμε να σηκώσουν κεφάλι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

O Erdogan τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Fayez al Sarraj στη Λιβύη: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε μόνους τους Λίβυους αδελφούς μας αυτές τις δύσκολες μέρες. Η υποστήριξη προς την κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση σύμφωνα με την απόφαση 2250 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε. «Δεν θα αφήσουμε μόνον του τον Sarraj, είμαστε αποφασισμένοι να τον στηρίξουμε και δεν κατανοούμε πώς αναγνωρίζεται από κάποιες χώρες ο πραξικοπηματίας (Haftar)», συμπλήρωσε και προέτρεψε τους Ευρωπαίους να απορρίψουν τον Haftar.

Merkel και Erdogan είχαν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών για την κατάσταση στην Λιβύη έπειτα από την διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο και από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα, μετά από αίτημα του Τούρκου προέδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.