Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τις αντιδράσεις της Angela Merkel, στο δώρο που της έκανε ο Tayyip Erdogan, έναν εντυπωσιακό καθρέφτη, προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά τον κόσμο.

Η ανεπαρκέστατη ηγέτης της Γερμανίας και ουσιαστικά της Ευρώπης – αφού επέβαλε την λιτότητα στην ΕΕ χωρίς αντίρρηση και οδήγησε την γηραιά ήπειρο σε οικονομική δυσπραγία ανοίγοντας παράλληλα τις πόρτες της στις μεταναστευτικές ροές – εξέπληξε τους πάντες με την συμπεριφορά της απέναντι στον θρασύ Erdogan, στον οποίο έταξε και άλλη οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες.

Όπως γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ, το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, φτιάχτηκε για έναν και μόνο λόγο από τους Οθωμανούς αυτοκράτορες. Για να εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους και λοιπούς ηγέτες που επισκέπτονταν την αυτοκρατορία. Στο ίδιο μοτίβο, σαν άλλος Οθωμανός αυτοκράτορας, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, έκανε δώρο στη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, που επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, έναν εντυπωσιακό καθρέφτη και ένα κράνος. Παρόμοιοι καθρέφτες σε ακριβά πλαίσια και κράνη χρησιμοποιήθηκαν στα παλάτια και συμβολίζουν τη δύναμη, την πολυτέλεια και τον πλούτο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, όμως, αν και «γερόλυκος» της πολιτικής, έπεσε στην παγίδα και όχι μόνο εντυπωσιάστηκε, αλλά προκάλεσε και σχετικό σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά τον κόσμο, με τον τρόπο που αντιδρά στα δώρα του Τούρκου παμπόνηρου ηγέτη.

Εν τω μεταξύ η Angela Merkel έταξε και άλλη χρηματική βοήθεια στον Tayyip Erdogan για τους Σύριους πρόσφυγες κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρόεδρο.

«Θεωρώ ότι η ΕΕ θα παράσχει στήριξη, πέραν της στήριξης των 3 + 3 δις ευρώ», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος για την παροχή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.