Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως επωδό του και παραφράζοντας την φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, «έξω πάμε καλά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι οι Έλληνες έχουν ασθενή μνήμη και δεν θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του στην εξουσία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για όλα, με μια ομιλία που έβριθε προσβλητικών χαρακτηρισμών, χωρίς ίχνος εναλλακτικής πολιτικής πρότασης για τα μείζονα ζητήματα της χώρας.

Κατά τον κ. Τσίπρα, ούτε μέσα ούτε έξω πάει καλά η χώρα, αφού όπως είπε επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, «τίποτε καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε από έναν πρωθυπουργό που ζει τον ταξικά μονομερή, κοινωνικά βάρβαρο, και δημοκρατικά επικίνδυνο μύθο του». Ανεπιφύλακτο “ναι” εκφώνησε μόνον στην επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως επόμενης προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε την κυβέρνηση για όλα, από τον νέο εκλογικό νόμο, τα Εργασιακά, την διαχείριση των εθνικών θεμάτων, την άρνησή της να συναινέσει σε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, το προσφυγικό- μεταναστευτικό, μέχρι και για τις πολιτικές της αναφορικά με τη μεσαία τάξη, από την οποία επλήγη εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σταχυολογώντας την ομιλία του που είχε επαναλαμβανόμενο μοτίβο πως ούτε έξω ούτε μέσα η χώρα βαδίζει καλά, ο Α. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Θα ψηφίσουμε τη Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και θα τη στηρίξουμε να επιτύχει στα καθήκοντά της. Έχουμε όμως πλήρη επίγνωση ότι η επιλογή ενός προσώπου με προοδευτικό στίγμα από τη πλευρά του κ. Μητσοτάκη, δεν υποκρύπτει διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα»

Για τον εκλογικό νόμο: «Μονοκομματικές και παντοδύναμες ήταν οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση. Ο κος Μητσοτάκης αλλάζει τον εκλογικό νόμο γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ευνοήσει τον ίδιο και το κόμμα του».

Όσο για τα εθνικά ζητήματα κατά τον κ. Τσίπρα, «η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είχε ως αποτέλεσμα όχι κάποια εθνικά κέρδη, που όλοι προσδοκούσαν, αλλά εθνική ζημιά», πρόσθεσε ότι «μετά και το φιάσκο του Βερολίνου, η ανησυχία μετατρέπεται σε γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας» για να καταλήξει ότι «η στρατηγική του προβλέψιμου σύμμαχου που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα για την οποία άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτή, χωρίς αυτή».

Εκεί δε που ξεπέρασε τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας ήταν στον μεταναστευτικό όπου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δημιούργησε μια κατάσταση που δύσκολα συμμαζεύεται. Που κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές. Και δήλωνε και αυτός και ο Χρυσοχοίδης ότι είναι άχρηστο και μη λειτουργικό. Απροετοίμαστοι, ιδεοληπτικοί και ανίκανοι να χωρίσουν δυο γαιδάρων άχυρα». Και κατέληξε: «Το μεταναστευτικό είναι εθνικό θέμα πρώτης γραμμής, και χρειάζεται εθνική πολιτική και κινητοποίηση με όρους ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης για να αντιμετωπιστεί, τίποτε καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.