Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας μπαίνουν οι πολιτικές διεργασίες καθώς λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε με τα κόμματα και τους ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τις ψηφοφορίες.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου, με το όριο για εκλογή να είναι οι 200 ψήφοι. Αν δεν υπάρξει εκλογή τότε η δεύτερη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μετά από πέντε ημέρες, στις 28 Ιανουαρίου οπότε και θα απαιτούνται πάλι 200 ψήφοι. Η τρίτη ψηφοφορία – αν απαιτηθεί – θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου με το όριο εκλογής να είναι οι 180 ψήφοι.

Η τέταρτη ψηφοφορία για εκλογή με 151 ψήφους θα πραγματοποιηθεί – εάν χρειαστεί – στις 9 Φεβρουαρίου και η πέμπτη και τελευταία, όπου πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Η πρόταση για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου προκάλεσε αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ με την αξιωματική αντιπολίτευση στην πρώτη επίσημη αντίδρασή της να αποφεύγει κάθε σχόλιο για το πρόσωπο της ανωτάτης δικαστικού. Από το πρωί οι συσκέψεις ήταν συνεχείς στην Κουμουνδούρου καθώς υπήρχαν εισηγήσεις υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας της κ. Σακελλαροπούλου. Τελικά ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: «Θα κρατήσουμε στάση ευθύνης και θα δώσουμε την δυνατότητα στην νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία».

Θετικό πρόσημο υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής. «Είναι μία δικαστής με πολύ άξια πορεία, την τελική απόφαση θα την πάρουμε το μεσημέρι. Οι αποφάσεις και η πορεία της δείχνουν έναν άνθρωπο με θάρρος γνώμης, εγνωσμένης επιστημονικής κατάρτισης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «ποτέ δεν έχει επικεντρώσει – ούτε τώρα επικεντρώνει – στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως πρόεδρος της Δημοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.