Με έωλες δικαιολογίες, επιχείρησε χθες το Βερολίνο να εξηγήσει γιατί απέκλεισε την Ελλάδα από την διεθνή Διάσκεψη για την Λιβύη, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα των θαλασσίων ζωνών, την ώρα που το μεταναστευτικό, ζήτημα μείζονος σημασίας για την χώρα μας, θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις.

Η Angela Merkel, η οποία προχώρησε σε μια άθλια μεθόδευση σε βάρος της Ελλάδας, την ώρα που καταπατώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθίσταται φανερό πλέον ότι μεροληπτεί υπέρ της Τουρκίας, με την οποία εκτός από διαχρονική συμμαχία έχει και οικονομικά συμφέροντα. Άλλωστε οργιάζουν οι φήμες ότι ο ίδιος ο ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan ζήτησε από την Merkel τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη.

Στους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε η Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, αναφέρθηκε, ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το θέμα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος της διάσκεψης είναι να συμφωνήσουν τα βασικά μέρη που επηρεάζουν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις στη Λιβύη. Πρόσθεσε, επίσης, πως θα δοθούν άλλες ευκαιρίες για να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα και πως οι χώρες που δεν λαμβάνουν μέρος θα εκπροσωπηθούν από την ΕΕ.

Αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ σημείωσε πως «βεβαίως και κατανοούμε τις ανησυχίες της Ελλάδας για την συμφωνία αυτή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της διάσκεψης. Οποιεσδήποτε συμφωνίες, όπως αυτή της Τουρκίας-Λιβύης, πρέπει να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και δεν είναι ανεκτό με τέτοιες συμφωνίες να λαμβάνονται αποφάσεις σε βάρος τρίτων κρατών», αλλά η Γερμανική πλευρά δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας ώστε να την αξιολογήσει. «Αλλά βεβαίως εάν πρόκειται για συμφωνίες εις βάρος τρίτων, εις βάρος ενός στενού εταίρου, ενός εταίρου στην ΕΕ, τότε αυτό για μας δεν είναι αποδεκτό, δεν τίθεται θέμα σχετικά με το πώς το βλέπουμε».

Νωρίτερα, πάντως η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, σε ερώτηση σχετικά με την απουσία της Ελλάδας σημείωσε, «συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ να πω δημοσίως τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε η Ελλάδα»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.