Σε μια άθλια μεθόδευση σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε η Angela Merkel, η οποία απέκλεισε την χώρα μας από την διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη που διοργανώνει στο Βερολίνο, φυσικά με την συμμετοχή της Τουρκίας, η οποία έχει υπογράψει την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την κυβέρνηση Sarraj, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα ζητάει «σε όλους τους τόνους» να συμμετάσχει στη Συνδιάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, πλην όμως η Γερμανίδα καγκελάριος την αγνοεί επιδεικτικά και μεροληπτεί υπέρ της Τουρκίας με την οποία εκτός από διαχρονική συμμαχία έχει και οικονομικά συμφέροντα.

Την διοργάνωση Διάσκεψης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, ανακοίνωσε την Τρίτη η Γερμανική κυβέρνηση για την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Angela Merkel, στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχουν λάβει ακόμη ο πρωθυπουργός της Λιβύης Fayez al Sarraj και ο στρατάρχης Haftar.

Προσπάθεια να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη κάνει η Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας. Απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχετικά με το γεγονός ότι τόσο από τη Μόσχα όσο και από τη Σύνοδο του Βερολίνου για το Λιβυκό, η Ελλάδα φαίνεται να απουσιάζει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι: «Κάνουμε κάθε προσπάθεια για να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει να κάνει με την επίλυση του προβλήματος στη Λιβύη, πάντα σε στη βάση πολιτικής λύσης. Μια από αυτές τις διαδικασίες είναι και η Σύνοδος του Βερολίνου. Έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε, αλλά παράλληλα προχωρούμε την παρουσία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, γιατί επαναλαμβάνω ότι η πολιτική λύση στη Λιβύη, είναι αυτή η οποία προκρίνει και η ΕΕ και εμείς και δεν θέλουμε την στρατιωτική λύση. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και για την εξασφάλιση της ειρήνης και για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Τη θέση ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει με όλους τους τόνους να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη διατύπωσε από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης. «Το ζητάμε σε όλους τους τόνους» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ. Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπροστά μας μία Τουρκική προκλητικότητα η οποία εκτείνεται σε όλη την περιοχή, εκτείνεται μαζί με την υπόθεση της υπογραφής των δύο μνημονίων με τη Λιβύη, τα οποία παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι μία περίοδος στην οποία έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις μπροστά μας και αυτές τις προκλήσεις προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε δημιουργώντας ένα πλέγμα συμμαχιών και σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.