Ένας άγνωστος διάλογος που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Εστία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διάλογος των δύο ανδρών έγινε μετά τις κοινές τους δηλώσεις, όπου ετέθη πλήθος ερωτήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ.

Όπως αναφέρει η «Εστία», πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξήγησε πως η χώρα μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε χαρακτηριστικά σε εκείνο το σημείο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Donald Trump, σύμφωνα με την «Εστία». «Δεν θα χάσουμε, κ. πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον διάλογο επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς χθες και η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Το πρώτο που είναι σαφές είναι ότι η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας θα είναι παρά πολύ συγκεκριμένη. Αυτή η αντίδραση κοινοποιήθηκε στον κ.Trump. Άρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας σε περίπτωση καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως εξήγησε, η Ουάσιγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μια ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. «Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ μια ένταση δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Άρα οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν διά της διπλωματικής οδού να στείλουν τα σχετικά μηνύματα ότι παιδιά, αυτό δεν μας συμφέρει εμάς, πρώτα δηλαδή τις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα ολόκληρη την περιοχή. Άρα αυτό είναι ένα κεκτημένο», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.