«Θορυβώδη γείτονα» που «προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο στο διεθνές δίκαιο» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η Yeni Safak, ισχυριζόμενη ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το αντι-πυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη φοβούμενη επίθεση από την Τουρκία. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος ΥΠΕΞ απειλεί εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα και την Κύπρο με πόλεμο, αν δεν αποδεχθούν ότι ζητάει η Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι στα Τουρκικά ΜΜΕ υπάρχει μία απίστευτή ανθελληνική προπαγάνδα, καθώς κατηγορείται η Ελλάδα ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προσπαθεί να πάρει από την Τουρκία όσα της ανήκουν.

Η φιλοκυβερνητική Τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για απειλές από την Ελλάδα κατά της Τουρκίας: «Από τον υπουργό Άμυνας μέχρι τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον τύπο της χώρας, ο Ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις», σημειώνει η Yeni Safak. Τονίζει δε, επικαλούμενη τις δηλώσεις Τούρκου διπλωμάτη στο Al Jazeera, ότι Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος ΥΠΕΞ Melvut Cavusoglu ερωτηθείς μετά το τέλος της ομιλίας του στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Στην Κύπρο έχουμε πει πως δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες και προτείνουμε τα έσοδα να μοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί. Εμείς αυτό το δηλώσαμε στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία και εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.