Η υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης και η απέλαση από την πλευρά της Αθήνας του πρέσβη της Λιβύης ο οποίος αρνήθηκε να γνωστοποιήσει στο υπουργείο Εξωτερικών το σύμφωνο που υπέγραψε η χώρα του με την Τουρκία για τον καθορισμό θαλασσιών ζωνών, έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική ατμόσφαιρα και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Σε αυξημένη επιφυλακή για την ανάσχεση νέων Τουρκικών προκλήσεων, που θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν μετά στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών, βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου και οι σχεδιασμοί αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης αποστολής Τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο, συζητούνται έντονα από το καλοκαίρι και μετά, θέτοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ετοιμότητα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν Τα Νέα, στο Πεντάγωνο, εδώ και δύο χρόνια έχουν εκπονηθεί σειρά σχεδίων αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας, με στόχο μια ασπίδα προστασίας κυρίως στην περιοχή του Καστελόριζου, ενώ πλέον επικεντρώνονται και στη θωράκιση της Κρήτης.

Την ίδια ώρα επικρατεί «διπλωματικός πυρετός» για τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας, ενώ την Τρίτη θα γίνει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής προκειμένου να ενημερωθούν τα κόμματα για την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan καθώς και για τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής διπλωματίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.