Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε την απέλαση του Πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα και χαρακτήρισε νόμιμη τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και της Τρίπολης. Οι δηλώσεις του έγιναν στη Ρώμη, στην 26η συνάντηση του ΟΑΣΕ.

«Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Αθήνας», δήλωσε ο Melvut Cavusoglu. «Είναι ντροπή να ζητάς με απειλές να σου δώσουν τη συμφωνία. Η απέλαση ενός πρέσβη απλά και μόνο λόγω της συμφωνίας που υπεγράφη δεν είναι ώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία. Είναι εξωφρενικό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης να ενημερωθεί για το περιεχόμενό της απάντησε: «Οποιοσδήποτε ήθελε να ενημερωθεί για τη συμφωνία θα έπρεπε να την πάρει από μας, διότι είναι μια νόμιμη συμφωνία. Εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε με όλες τις χώρες της περιοχής, εκτός από τους Ελληνοκύπριους. Η συμφωνία δεν είναι μυστική, δεν είναι κρυφή, απλά όταν τη ζητάτε τηλεφωνικά και με απειλές, τότε η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι και αυτό είναι δεδομένο».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμα ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά χωρίς την συμμετοχή της Κύπρου.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και τις σχέσεις με την Ευρώπη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα του φιλοξενεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά δεν είχε την αναγκαία στήριξη από την Ευρώπη. «Ο πρόεδρος Erdogan έχει δίκιο. Ζήτησε την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων. Αν δεν μας βοηθήσετε, τους πρόσφυγες αυτούς θα τους στείλουμε σε εσάς. Και, σίγουρα, δεν πρόκειται για απειλή» είπε, τέλος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.