Στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Ελλάδα, προχώρησε η κυβέρνηση, λόγω της άρνησής του να παραδώσει στην Ελληνική πλευρά την συμφωνία με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ανακοίνωνε ότι: «το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη στο υπουργείο όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του εδόθη διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα».

Ο κ. Δένδιας, μίλησε με σκληρά λόγια για την συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και προκλητική. Διευκρίνισε πως η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της Ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και ελήφθη αφού η Λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που της είχαμε θέσει. Περαιτέρω, σημείωσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, τονίζοντας πως είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην Ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οργισμένα αντέδρασε η Λιβύη στην απέλαση του πρέσβη της από την Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Mohamed Siala δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι απαράδεκτη. «Η κίνηση είναι απαράδεκτη. Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.