Το μείζον ζήτημα της αυξανόμενης Τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

«Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ, στην Σύνοδο, στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε χθες επίσημα από τον Λευκό Οίκο η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, στις 7 Ιανουαρίου. Στην επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται η σημασία της Ελλάδας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, τονίζεται πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τρόπους να ενισχύσουν τα διαχρονικά στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών για τη σταθερότητα, ευημερία και συνεργασία στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.