Σε ευθεία αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο προχώρησε η Τουρκία, τόσο με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών όσο και με χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα, στους οποίους δεν υπάρχει καν το ακριτικό νησί μαζί με άλλα Ελληνικά νησιά!

Η Τουρκία, εξαιρετικά φιλόδοξη και επιθετική, μπροστά σε ένα πολύ αργό έως και αδιάφορο διεθνές σύστημα, επιχειρεί με την στρατιωτική προβολή της ισχύος της, να επιβάλλει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, «ακρωτηριάζοντας» την Ελλάδα και καταπατώντας τα δικαιώματα της Κύπρου.

Χάρτη στον οποίο η Τουρκία θεωρεί ότι είναι τα όρια της ΑΟΖ της στην ανατολική Μεσόγειο έπειτα από την συμφωνία της με τα κατεχόμενα το 2011 και τη πρόσφατη συμφωνία της με τη Λιβύη, έδωσε χθες στον λογαριασμό του στο twitter ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα αεροπορίας και ναυτιλίας στο Τουρκικό ΥΠΕΞ Çağatay Erciyes.

Πρόκειται για μία συνέχεια της προκλητικής της στάσης μετά τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, αλλά και της ανακοίνωσης που αμφισβητούσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όπως ότι το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα το Τουρκικό ΥΠΕΞ, προχώρησε σε ευθεία αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο. Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα και την Κύπρο ότι προσπαθούν «να κερδίσουν θαλάσσια ζώνη τέσσερις χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από την δική του έκτασή για το μικρό νησί Καστελόριζο, το οποίο είναι απέναντι από την χερσαία περιοχή της Τουρκίας».

Την ίδια στιγμή όλα τα μέσα της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι είναι πανικόβλητη η Ελλάδα με το θέμα της Λιβύης και δημοσιεύουν νέους χάρτες και πληροφορίες ότι η Λιβύη θα δώσει ένα οικόπεδο πάνω στις γραμμές της Ελλάδας, προκειμένου να σταλεί ένα γεωπολιτικό μήνυμα ότι η Τουρκία έχει ήδη αλλάξει σύνορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.