Τη μεγαλύτερη λεία μουσείου όλων των εποχών, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, μια άγνωστη, μέχρι στιγμής, ομάδα ατόμων, η οποία έκλεψε αμύθητους θησαυρούς από τον «Πράσινο Θόλο», όπως ονομάζεται το διάσημο Γερμανικό μουσείο, στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη έκθεση θησαυρών στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, οι ληστές άρπαξαν αρκετά κοσμήματα αντίκες και πολύτιμα έργα τέχνης και διέφυγαν με λιμουζίνα. Σύμφωνα με την αστυνομία της Δρέσδης, το προσωπικό ασφαλείας στο μουσείο παρακολούθησε live τη ληστεία μέσα από τις κάμερες και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία! Οι άνδρες ασφαλείας δεν ήταν οπλισμένοι και για το λόγο αυτό δεν παρενέβησαν.

Οι ληστές, απενεργοποίησαν την ηλεκτροδότηση στο μουσείο και πρέπει να ήταν μικρόσωμοι αφού κατάφεραν να μπουν στο κτήριο από ένα στενό παράθυρο, όπως αναφέρουν τα Γερμανικά ΜΜΕ. «Έβαλαν στο μάτι το ιστορικό μέρος της συλλογής με κοσμήματα και άλλα πολύτιμα έργα τέχνης», επισημαίνει το Γερμανικό περιοδικό Focus. Οι θησαυροί του μουσείου χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Ο «Πράσινος Θόλος» διαθέτει 3.000 έργα τέχνης απ’ όλο τον κόσμο. Όπως γράφει το περιοδικό Focus, o ιστορικός «Πράσινος Θόλος» στη Δρέσδη θεωρείται το μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο της Ευρώπης. Τα υπέροχα δωμάτια του «Πράσινου Θόλου» κτίστηκαν τον 16ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά τμήματα του κτηρίου καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό. Τα αντικείμενα τέχνης κατασχέθηκαν μετά τον πόλεμο από τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1958 η συλλογή επέστρεψε στη Δρέσδη. Μετά την αναπαλαίωση των υπέροχων αιθουσών το 2006, το τμήμα με την ιστορική συλλογή του «Πράσινου Θόλου» άνοιξε ξανά τις πύλες του με την Γερμανίδα Καγκελάριο να κάνει τα εγκαίνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.