Ένα νέο «συνδυασμό Ευρωπαϊκών πολιτικών» για την προώθηση της οικονομίας της Ευρωζώνης, ζήτησε σε ομιλία της την Παρασκευή η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η Christine Lagarde δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει μια «στρατηγική αναθεώρηση» στο άμεσο μέλλον και ανέφερε ότι η νομισματική πολιτική θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της γρηγορότερα, με λιγότερες παρενέργειες, αν άλλες πολιτικές τη στήριζαν.

Η Ευρωζώνη πρέπει να ενδυναμώσει την εγχώρια ζήτηση και μέσω πιο μεγάλων δημόσιων επενδύσεων, εάν πρόκειται να αντέξει την αδυναμία στο εξωτερικό, σημείωσε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Christine Lagarde δήλωσε: «Η απάντηση βρίσκεται στη μετατροπή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, σε μία ανοιχτή αλλά με αυτοπεποίθηση οικονομία, μία οικονομία που αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική της Ευρώπης για υψηλότερα ποσοστά εγχώριας ζήτησης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης».

Επαναβεβαίωσε τέλος ότι η ΕΚΤ από την πλευρά της θα συνεχίσει «να στηρίζει την οικονομία και να ανταποκρίνεται σε μελλοντικούς κινδύνους», ενώ θα παρακολουθεί τις «παρενέργειες» της πολιτικής διευκόλυνσης που ακολουθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.