Το επίσημο σήμα για τα Μακεδονικά Προϊόντα, παρουσιάστηκε χθες παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον ΣΕΒΕ, στο Τhessaloniki Summit.

Στο κέντρο του σήματος δεσπόζει ένα μεγάλο «Μ», γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και η χώρα μας δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να το «χαρίσει» στη Βόρεια Μακεδονία. Στην αρχική πρόταση του ΣΕΒΕ στο κέντρο του σήματος υπήρχε το «μ», το οποίο όμως είναι παγκόσμιο σύμβολο μέσω των μαθηματικών. Το κεφαλαίο «Μ» έχει το πλεονέκτημα να είναι γενικότερο πολύ πιο αναγνωρίσιμο σε όλα τα πεδία.

Το κεντρικό σύνθημα του σήματος θα είναι «Makedonia the Great», ενώ θα υπάρχουν και παραλλαγές του ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος: «Great Land», «Great Food», «Great Wine», ενώ τα χρώματά του είναι άσπρο και μπλε. Το σήμα, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, θα κατατεθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε. Πρόκειται για ένα σήμα το οποίο δεν θα είναι δυνατόν να αντιγραφεί από επιχειρήσεις της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς υπάρχουν αυστηρές νομικές διαδικασίες κατοχύρωσης του διεθνώς.

Το σήμα αφορά τα Μακεδονικά προϊόντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Μακεδονίας και όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία. Το σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα στηριχθεί από όλους τους φορείς και τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα επιμελητήρια.

Το σήμα θα συνοδεύει συσκευασίες, προωθητικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο, κάθε εμπορικού σήματος προϊόντος ή κάθε λογότυπου Ελληνικής εταιρείας, που έχει λόγους να τονίσει την Ελληνική καταγωγή της Μακεδονικής της ταυτότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.