Στην υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για ενίσχυση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών αναφέρθηκε με έμφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται η δημόσια τάξη στη χώρα. Είχαμε δεσμευθεί ότι αυτά τελειώνουν. Και τελειώνουν με σύστημα και με μέθοδο. Η Αθήνα αποδίδεται στους κατοίκους της. Κινήσεις ανάλογες γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πολίτες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Ασφάλεια ίσον ελευθερία και αυτή η ασφάλεια αποκαθίσταται».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε επιχείρηση της ΕΛΑΣ που ήταν σε εξέλιξη το πρωί της Κυριακής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, επισημαίνοντας: «Τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες. Τα ΑΕΙ αποδίδονται στους φυσικούς χρήστες τους» και «οι νόμοι εφαρμόζονται, η τάξη επιστρέφει στη χώρα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά και στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, κατά την οποία εξαρθρώθηκε η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

«Συγχαίρω την αντιτρομοκρατική για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Εξάρθρωσαν έναν πολύ επικίνδυνο επιχειρησιακό βραχίονα της νέας Ελληνικής τρομοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στην ενίσχυση της ασφάλειας σημείωσε ότι 1.500 νέοι αστυνομικοί ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και οι πρώτοι τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν στην Αθήνα, όπως και ότι επανασυστήθηκε η ομάδα «Δέλτα», που θα αρχίσει να επιχειρεί τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε οι Ευρωπαίοι αλλάζουν πλέον τις θέσεις τους για το άσυλο.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει άλλη πολιτική από την προηγούμενη σε αυτό το ζήτημα. Αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο. Το σύστημα σφίγγει. Όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει σύντομα. Όποιος δεν το δικαιούται θα επιστρέφει. Και ναι θα δημιουργηθούν και κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Τα σύνορά μας φυλάσσονται και θα φυλάσσονται και στον Έβρο και στη θάλασσα. Και στο ζήτημα αυτό θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα οικονομικά σημείωσε ότι στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας θα μοιρασθεί το υπερπλεόνασμα στο τέλος του έτους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι μειώσεις φόρων θα συνεχιστούν και εντός της επόμενης χρονιάς και προανήγγειλε ανακοινώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Ήταν κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις αυτές για την οικονομία. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και του χρόνου. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. Θα πάει στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους. Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές μας. Θα έχουμε τη δυνατότητα και σε αυτό να κάνουμε λελογισμένη πολιτική. Εντός του 2020, εφόσον η οικονομία τρέξει και θα τρέξει καλά θα εξετάσουμε και την αξιοποίηση της επιστροφής των ομολόγων. Ανακουφίζουμε τους πιο αδύναμους. Κινητοποιούμε τις παραγωγικές δυνάμεις. Αντιμετωπίζουμε τη φοροδιαφυγή. Μέσα στο σχεδιασμό μας η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.