Για συστηματική εξολόθρευση Τούρκων και μουσουλμάνων κατηγορεί το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Ελλάδα, προκαλώντας άμεση αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ που ζητά από την Άγκυρα να σταματήσει να διαστρεβλώνει την Ιστορία.

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας, με την οποία κατηγορεί την Αθήνα ότι εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους!

Με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά, η Ελληνική πλευρά σημειώνει ότι η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος και την καλεί να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της Ελληνικής μειονότητας. «Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της Ευρωπαϊκής της προοπτικής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή του το Τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για συστηματική εξολόθρευση Τούρκων και μουσουλμάνων και  προσθέτει: «Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε κύκλους εχθρικούς προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας απόψεις αυτών των κύκλων ή να στηρίζει τη στάση τους. Δεν ξεχάσαμε ποτέ τα βασανιστήρια της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της Ιστορίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.