Μετά από πολυήμερες κωλυσιεργίες του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή για τη Novartis, με το σόου Πολάκη-Τζανακόπουλου, φαίνεται να βαίνει προς λήξη το σίριαλ με τις διαρκείς αναβολές των συνεδριάσεων της προανακριτικής Επιτροπής.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας προανήγγειλε (real fm) ότι η επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει τον κ. Φρουζή (Novartis), όπερ σημαίνει ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εξαιρεθεί, Τζανακόπουλος- Πολάκης και προσήλθαν κατά την τελευταία συνεδρίαση, με αποτέλεσμα νέα αναβολή της, δεν πρόκειται να προσέλθουν ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή στο στο κάδρο των εξελίξεων μπήκε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μπαίνει σφήνα στο θέμα Novartis με επιστολή του προς την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, με την οποία υποστηρίζει ότι Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής επιδιώκουν την παραγραφή του σκανδάλου Novartis, μέσω της μη υιοθέτησης της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης της Βουλής, απάντησε στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα με άλλη επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι η εν λόγω συζήτηση είναι περαιωμένη και ότι το αντικείμενο της συζήτησης της επιτροπής είναι η ψηφοφορία επί των προτάσεων των ΚΟ για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «μπαχαλάκια» και υποστήριξε ότι η επιστολή του ισοδυναμεί με ομολογία πως η παραπομπή των δέκα πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis στην προηγούμενη Βουλή, έγινε με αντισυνταγματικό τρόπο.

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, εξαπολύει και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αδίστακτα και κυνικά προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενορχηστρώνοντας ακόμη μια άθλια ενέργεια εις βάρος του Κοινοβουλευτισμού. Συνεχίζει τον δρόμο του φθηνού λαϊκισμού την ώρα μάλιστα που στη Βουλή διαμορφώνεται ευρεία συναίνεση για την ουσιαστική κατάργηση των Υπουργικών προνομίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.