Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη εξακολουθεί να αυξάνεται, παρά το πλήγμα που δέχτηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το 2018, σύμφωνα με νέα έρευνα της UBS.

Υπάρχουν τώρα 2.101 δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την έκθεση της UBS για το 2019 -αριθμός αυξημένος κατά 38,9% σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. Στο ίδιο διάστημα πέντε ετών, η αθροιστική τους περιουσία αυξήθηκε κατά περισσότερο από ένα τρίτο (34,5%) στο επίπεδο των 8,5 τρις δολαρίων. Η έκθεση καλύπτει την πενταετία 2013-2018.

Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων υποχώρησε για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε ετών στη διάρκεια του 2018 εξαιτίας του «ισχυρού Αμερικανικού δολαρίου, των εμπορικών περιορισμών, των φόβων για υποτονική οικονομική ανάπτυξη και της μεταβλητότητας των αγορών», διαπιστώνει η Ελβετική τράπεζα. Ακόμη και έτσι βέβαια, ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων παρέμεινε αυξημένος κατά 2,2 τρις δολάρια από το 2013.

Οι Αμερικάνοι δισεκατομμυριούχοι ήταν οι μόνοι που δεν είδαν την περιουσία τους να συρρικνώνεται το 2018, βλέποντας αύξηση 0,1%. Έως τα τέλη του έτους, η χώρα φιλοξενούσε 749 δισεκατομμυριούχους με συνολική περιουσία 3,6 τρις δολαρίων.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ωστόσο, ήταν αυτή που εμφάνισε τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων. Με 754 δισεκατομμυριούχους, που αθροιστικά διαθέτουν 2,5 τρις δολάρια, η περιοχή έχει το 36% του παγκόσμιου πληθυσμού δισεκατομμυριούχων. Αναλυτικότερα, η Κίνα αντιπροσωπεύει το 43% των δισεκατομμυριούχων της περιοχής, η Ινδία το 14%, το Χονγκ Κονγκ το 9% και η Ιαπωνία το μόλις 4%.

Στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο πληθυσμός των δισεκατομμυριούχων υποχώρησε κατά 5% πέρυσι στα 598 άτομα, με αθροιστική περιουσία 2,4 τρις δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.