Μια ιδιότυπη ομηρεία επιχειρεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την σκευωρία Novartis, με μια σειρά από έωλα διαδικαστικά επιχειρήματα προκειμένου να εμποδίσει το έργο της.

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στη Βουλή χθες καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής για την σκευωρία Novartis, τελείωσε πριν καν αρχίσει λόγω της παρουσίας των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχουν εξαιρεθεί από την επιτροπή, γιατί είναι μάρτυρες στην ίδια υπόθεση, προσήλθαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα της προανακριτικής με… στρατιωτικού τύπου σχηματισμό παραπέμποντας στον τρόπο που κινούνταν την προηγούμενη περίοδο μέλη ακραίου κόμματος!

Η παρουσία των κ. Πολάκη -Τζανακόποιυλου λειτούργησε όπως ήταν αναμενόμενο καταλυτικά για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες της προανακριτικής μια και όταν το προεδρείο τους ζήτησε να αποχωρήσουν εκείνοι αρνήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μετά από μια επιστολογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα, έχει διαμηνύσει ευθέως προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από την στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προχώρησε στην αντικατάστασή τους η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της χωρίς τους δύο βουλευτές. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την επιτροπή να συνεδριάσει. Χθες μάλιστα ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου Δημήτρης Τσοβόλας, φρόντισε να καταθέσει στο προεδρείο της προανακριτικής αίτημα και υπόμνημα τα οποία «τεκμηριώνουν νομικά ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών, Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη είναι αυθαίρετη και παράνομη! Αν επιμείνουν στην εξαίρεσή τους η υπόθεση θα ακυρωθεί 100% από το Δικαστικό Συμβούλιο αν η Ολομέλεια αποφασίσει την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προεδρείο της επιτροπής σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του προκειμένου να αντιμετωπίσει την απείθαρχη συμπεριφορά των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λειτουργούν περισσότερο ως στελέχη αντιδραστικής φοιτητικής παράταξης παρά ως μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Η εκτίμηση των περισσοτέρων συγκλίνει στο ότι οι βουλευτές της Κουμουνδούρου θα επιχειρήσουν να δώσουν μια ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας απειλώντας με την τρίτη κατά σειρά αναβολή της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κων. Φρουζή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.