Επίθεση στην Ευρώπη εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, από το έδαφος της Ουγγαρίας, απειλώντας ότι θα ανοίξει τις πόρτες της Τουρκίας σε 4 εκατ. πρόσφυγες.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban, ερωτηθείς τι θα κάνει με τους πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, απάντησε: «Εμείς έχουμε μία συμφωνία. Με ή χωρίς στήριξη, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους φιλοξενουμένους μας, όμως μέχρι ενός σημείου. Αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανοίξουμε τις πόρτες. Όταν ανοίξουμε τις πόρτες είναι σίγουρο το πού θα πάνε. Και πριν περάσουν από την Ουγγαρία γνωρίζουν καλά». Η τελευταία πρόταση ήταν πάσα στον Viktor Orban, ο οποίος σχολίασε: «Από τα σύνορά μας η παράνομη μετανάστευση δεν περνά. μπορούμε να σταματήσουμε τους παράνομους μετανάστες στα σύνορά μας».

Ο Erdogan κατηγόρησε την Ευρώπη λέγοντας πως «η συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία είναι κάθε άλλο παρά εποικοδομητική», ενώ πήγε ένα βήμα ακόμα παραπέρα προειδοποιώντας ότι «σημαντικός αριθμός από τους 4 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία είναι πιθανό να μεταναστεύσει στην Ευρώπη». «Θα ανοίξουμε τις πόρτες αν δεν προσφέρει ικανοποιητική υποστήριξη», προειδοποίησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.