Την ώρα που συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στις θέσεις των Κούρδων στη Συρία, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές που εκτιμούν πως «αν ο Erdogan πάρει ότι θέλει στην Συρία μετά θα προχωρήσει σε Αιγαίο και Κύπρο».

Αν και βρίσκεται εν μέσω της στρατιωτικής της επιχείρησης στη Συρία, η Τουρκία ανεβάζει και πάλι το θερμόμετρο στο άλλο «μέτωπο», αυτό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Άγκυρα εξέδωσε δύο νέες NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά τόσο στο Αιγαίο όσο και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Στην Κύπρο η NAVTEX, από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας, αφορούσε ναυτικά γυμνάσια του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ήταν για χθες.

Ωστόσο η Τουρκία εξέδωσε και δεύτερη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης προχώρησε στην έκδοση NAVTEX που «δεσμεύει» θαλάσσια περιοχή στο βορειανατολικό Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα τμήμα ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο.

Στη περιοχή θα γίνουν ασκήσεις με βολές του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 από τις 09:01 π.μ μέχρι τις 10:30 π.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.