Μετά τις προειδοποιήσεις του Jean Claude Juncker ότι δεν θα πάρει ούτε ευρώ από την ΕΕ για τη ζώνη ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει στη Συρία αν δεν σταματήσει την επέμβαση, ο Tayyip Erdogan εξαπέλυσε λυσσώδη επίθεση απειλώντας ότι θα πνίξει την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, εάν οι Ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν την εισβολή στη βόρεια Συρία ως «κατοχή», θα ανοίξει τις πόρτες και να αφήσει τους πρόσφυγες να περάσουν στην Ευρώπη. «Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα σας στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ενώπιον βουλευτών του κόμματός του.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της επέμβασης, ισχυριζόμενος ότι αυτή υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς στρέφεται κατά του ελέγχου από τους Κούρδους του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας και έχει στόχο να αποκαταστήσει τη δημογραφική δομή στην περιοχή και να επιστρέψουν οι Σύριοι στα σπίτια τους.

Με μια ιδιαίτερα χαμηλών τόνων τοποθέτηση στις απειλές Erdogan τοποθετήθηκε η ΕΕ. Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η προσπάθειά της για ένταξη στην ΕΕ απαιτεί την ευθυγράμμισή της με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταδικάζοντας την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στην βόρεια Συρία.

«Για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται από όλες τις υποψήφιες χώρες να ευθυγραμμίζονται με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ σε αυτό το πλαίσιο, αν η Τουρκία βλέπει σοβαρά τις φιλοδοξίες της (για ένταξη στην ΕΕ), αυτό είναι το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.