Σε «κόλαση» έχει μετατρέψει την Βόρεια Συρία η Τουρκική επίθεση, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται με δραματικό ρυθμό- υπήρξαν νεκροί και στην Τουρκία από αντίποινα των Κούρδων- και τα βίντεο με τους χιλιάδες κατοίκους που οδηγούνται στη φυγή να συγκλονίζουν.

Η επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και κατακραυγή, ενώ οι διεθνείς αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να οδηγήσει σε αναβίωση του ISIS.

Ενδεικτικό είναι ότι οι Κούρδοι της Συρίας δήλωσαν ότι από τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκε φυλακή όπου κρατούνταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την υφήλιο να εκφράζει φόβους μια επικείμενη γενοκτονία κατά των Κούρδων.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές περίπου 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην περιοχή. Από αυτόν τον πληθυσμό, περίπου 700.000 βασίζουν την επιβίωσή τους στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Παρά τη γιγαντιαία στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι οι Κούρδοι της Συρίας έχουν κρυφούς «άσσους». Όπως αναφέρει το Bloomberg, ποτέ μέχρι σήμερα οι Κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένες, εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες.

Η κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι τόσο ρευστή που, υπό τον κίνδυνο «τυφλών» Τουρκικών χτυπημάτων, ελάχιστα διεθνή δίκτυα έχουν στείλει ανταποκριτές τους στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.