Μια υπέρ Κούρδων, μια υπέρ Erdogan, εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα ο Αμερικανός πρόεδρος με αλλεπάλληλα και αντιφατικά μηνύματά του προς όλους μέσω twitter.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν την Δευτέρα τα όσα έγραψε στο twitter για τους Κούρδους της Συρίας και τις Τουρκικές απειλές για επέμβαση στην περιοχή τους. Μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι αποσύρονται τα Αμερικανικά στρατεύματα από την μεθόριο Συρίας-Τουρκίας, ο Donald Trump έγραψε περίπου ότι οι ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει τους Κούρδους και τώρα θα αφήσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους στην περιοχή και την Ευρώπη να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Αργότερα επανήλθε με μια πρωτοφανή επίθεση στην Τουρκία, γράφοντας ότι αν ξεπεράσει τα όρια στην Συρία, που θα κρίνει ο ίδιος και η σοφία του, θα καταστρέψει την οικονομία της.

Μετά τις απειλές αυτές ο Donald Trump χθες επανήλθε με νέο twitter, με το οποίο ανακοίνωνε συνάντηση με τον Erdogan στις 13 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ και καλό μέλος του ΝΑΤΟ με καλή υπόληψη. Μόλις δέκα λεπτά αργότερα όμως, ο Donald Trump επανήλθε στο twitter, για να δηλώσει ότι δεν εγκαταλείπει τους Κούρδους.

«Μπορεί να είμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείψαμε τους Κούρδους, που είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές. Ομοίως, η σχέση μας με την Τουρκία, ένας εταίρος εμπορικός και στο ΝΑΤΟ, έχει υπάρξει πολύ καλή», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο twitter.

Και συνέχισε:

«Η Τουρκία έχει ήδη μεγάλο Κουρδικό πληθυσμό και κατανοεί πλήρως ότι, ενώ είχαμε μόνο 50 στρατιώτες σε αυτή την περιοχή της Συρίας και αυτοί απομακρύνθηκαν, οποιαδήποτε αχρείαστη ή αβίαστη εχθροπραξία από την Τουρκία θα είναι καταστροφική για την οικονομία της και το πολύ εύθραυστο νόμισμά της. Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά και με όπλα!», έγραψε ο Donald Trump.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.