Με τρόπο ψύχραιμο και πολύ προσεκτικό αντιδρά η ΝΔ, στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν από τις 6 «αντάρτικες ψήφους» στην Βουλή για τη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής κατά Παπαγγελόπουλου και το πολιτικό σούσουρο που προκλήθηκε.

Παρ’ όλες τις δικαιολογίες και τις προφάσεις, η αριθμητική επιμένει, ότι οι 6 επίμαχες ψήφοι, δεν μπορεί παρά να προήλθαν από τους παρόντες βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί, αφού μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν, τα άλλα κόμματα αποχώρησαν. Το σύνολο των παρόντων βουλευτών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ήταν 179, αλλά υπέρ της σύστασης της Επιτροπής, βρέθηκαν στην κάλπη μόνο 173! Άρα, έξι εξ΄ αυτών (ΚΙΝΑΛ και ΝΔ) δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, πρώτο αντέδρασε το ΚΙΝΑΛ που με επίσημη ανακοίνωση «ξεκαθάρισε» ότι οι διαρροές προήλθαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με σαφείς υπαινιγμούς για “χτύπημα” της Καραμανλικής πτέρυγας.

«Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στην συγκεκριμένη υπόθεση», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής για να καταλήξει: «Στο τέλος βέβαια κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ».

Η αντίδραση της ΝΔ, εκδηλώθηκε με «κύκλους» του κόμματος, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα είναι «μπετόν», και είναι απολύτως βέβαιο ότι οι διαρροές δεν προέρχονται αυτήν. «Η ψηφοφορία είναι μυστική», λένε στην ΝΔ, δικαιολογώντας εκ του ασφαλούς ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μυστικών ψηφοφοριών δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Όμως, χρησιμοποιώντας την αριθμητική είναι εύκολο να καταλήξεις σε συμπεράσματα.

Παρά ταύτα τόσο στην Πειραιώς όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου, επικρατεί δυσαρέσκεια και προβληματισμός για αυτές τις 6 ψήφους. Πολύ περισσότερο που στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς διαδρόμους κυκλοφορούν και ονόματα. Είναι π.χ. γνωστό ότι στους λεγόμενους «Καραμανλικούς» ανήκουν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Βλάχος, η Όλγα Κεφαλλογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης και άλλοι.

Η εκτίμηση εκείνων που επιμένουν, τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και γενικότερα, ότι οι «Καραμανλικοί» δημιούργησαν το πρόβλημα στηρίζονται στις δεδομένες καλές σχέσεις που έχει ο πρώην πρωθυπουργός όσο και οι βουλευτές που επηρεάζει με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος, υπενθυμίζεται, είχε υπάρξει διοικητής της ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή. Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε στο παρελθόν αποκαλέσει αυτή την ομάδα ως η δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

*iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.