Κάναμε μια καλή αρχή τις πρώτες 100 ημέρες αλλά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στους βουλευτές στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εικόνα «της νέας, αξιόπιστης, ασφαλούς και αισιόδοξης Ελλάδας» που, όπως τόνισε, συναντά στα πρόσωπα των ξένων συνομιλητών του. «Οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας αυξάνονται παντού στον κόσμο. Και οι σχέσεις μας δυναμώνουν. Για αυτό, άλλωστε, και δίνω τόση σημασία στην κινητοποίηση του παγκόσμιου Ελληνισμού. Η ψήφος των εκτός συνόρων συμπολιτών μας δεν θα είναι μόνο αναγνώριση ενός δικαιώματός τους. Αλλά και ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα, που θα γιγαντώσει την δύναμη και την επιρροή της. Είναι μέτρο που προβλέπεται από το Σύνταγμά μας και εξασφαλίζει την ισότητα όλων των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εργαστεί σοβαρά για αυτό και εγώ προσωπικά άνοιξα, ήδη, το σχετικό διάλογο. Είναι, συνεπώς, χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων να ανταποκριθούν σε αυτήν μας την πρόσκληση. Που, τελικά, αφορά και μία εθνική πρόκληση», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στους θεσμούς και στο κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι, «για εμάς, η Βουλή δεν αποτελεί βραχίονα της κυβέρνησης. Δεν εντάσσεται στη λειτουργία της», προσθέτοντας λίγο αργότερα ότι «Αυτοί που με θράσος έστηναν 10 κάλπες στη Βουλή για να σπιλώσουν αντιπάλους, δεν συνειδητοποιούν ότι τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει ούτε στα καθήκοντα του κοινοβουλίου, ούτε της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης στις εκατό πρώτες ημέρες εξουσίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «υλοποιούμε νωρίτερα από ό,τι είχαμε δεσμευτεί όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε αμέσως κατά 22% μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ για να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά παντού στην Ελλάδα και να τονώσουμε την αγορά ακινήτων. Και ήδη στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα πέφτει από το 22% στο 9%. Στις επιχειρήσεις, από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% στο 5%. Να, λοιπόν, ποιος είναι με τους αδύναμους και ποιος είναι με τις ελίτ», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Με καίριες νομοθετικές παρεμβάσεις εξαλείψαμε, επίσης, πολλές δυσλειτουργίες που κακοφόρμιζαν: Το άσυλο της βίας και της παρανομίας καταργήθηκε. Και η δημοκρατία επέστρεψε στα πανεπιστήμια! Και χαίρομαι που διαπιστώνων ότι ήδη η εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων αρχίζει και αλλάζει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ.

«Απασφαλίσαμε την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει στα όρια της κατάρρευσης, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τη γρήγορη απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028», είπε για να προσθέσει: «Καθαρίσαμε σε χρόνο-ρεκόρ το οικόπεδο με τον τεράστιο όγκο καύσιμης ύλης στο Μάτι. Οι εγκαυματίες της τραγωδίας έχουν πια πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Το “112” άρχισε να λειτουργεί. Και ήδη συγκροτήθηκε φορέας για ένα σύγχρονο και ασφαλές Μάτι, με τη συμμετοχή των κατοίκων του. Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να προέρχονται από την ίδια την κοινωνία των πολιτών».

«Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το καλοκαίρι, με πολλαπλάσιες πυρκαγιές, χάρη στη νέα Πολιτική Προστασία, στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών μας και την ετοιμότητα δήμων και εθελοντών δεν θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα. Και οι καμένες εκτάσεις ήταν λιγότερες από πέρυσι. Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, θέλω να συγχαρούμε όλες και όλοι μαζί θερμά αυτούς τους καθημερινούς ήρωες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μέχρι τα Χριστούγεννα στις οποίες περιλαμβάνονται το νέο ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των απόδημων.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε, επίσης, από τους βουλευτές να μην βρίσκονται σε ένα «ροζ συννεφάκι» ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί, κάνοντας λόγο για «μια καλή αρχή» ενώ έκανε και ειδική αναφορά στην νέα έκδοση του 10ετους ομολόγου, στην έκδοση εντόκων γραμματίων με αρνητικό επιτόκιο αλλά και στην προκαταβολή φέτος «στο χέρι» του επιδόματος θέρμανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.