Η αρχή της οικονομικής σωτηρίας της Ελλάδας θα είναι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Κρήτη, την Κυπαρισσία και το Ιόνιο – εάν οι γεωτρήσεις επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις – υποστηρίζει ο Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά

Στον κόλπο της Κυπαρισσίας υπάρχει μεγάλο κοίτασμα ή κοιτάσματα φυσικού αερίου, με ποσότητες ίσες η μεγαλύτερες του Λεβιάθαν. Ενώ, όπως σημειώνει στο δυτικό τμήμα της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου ήτοι στην υπεράκτια Κρήτη και στην Λιβυκή ΑΟΖ αναμένουμε να βρούμε ίδιες ή ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που έχουν βρεθεί στο ανατολικό τμήμα της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, ήτοι στις ΑΟΖ Αιγύπτου, Ισραήλ, Λιβάνου και Κύπρου. Δηλαδή, στο ανατολικό διαμέρισμα της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου βρέθηκαν περίπου 6 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που αντιστοιχούν ενεργειακά σε 36 δις βαρέλια αργού πετρελαίου, ήτοι δύο Aλάσκες, αναφέρει ο γνωστός καθηγητής σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στο slpress.gr.

Εκτιμά δε ότι ανάλογα θα είναι και τα κοιτάσματα στην Ελλάδα και τονίζει ότι η ανακάλυψή τους θα οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη.

«Αυτή θα έχει θετικές συνέπειες στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων, στην αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης μας, στη μείωση της ανεργίας, στο σταμάτημα της μετανάστευσης και στην εκπαίδευση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στους μισθούς και στις συντάξεις. Τα ποσά που θα μπουν στα ταμεία του κράτους και των περιφερειών –εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις– είναι πολύ μεγάλα. Αυτά τα οφέλη δεν μπορούν να τα προσφέρουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες επιδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.