Εσωκομματικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανάληψη της θέσης του αντιπροέδρου της Κομισιόν, από τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Ας σημειωθεί ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να χαιρετήσει την ανάληψη θέσης αντιπροέδρου της Κομισιόν, για πρώτη φορά, από Έλληνα Επίτροπο.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα για τη ΝΔ είναι η δυσφορία που εικάζει ότι θα εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς, που δεν είχε κρύψει την φιλοδοξία του να γίνει Επίτροπος και ένας εκ των αντιπροέδρων της Επιτροπής. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον Αντώνη Σαμαρά τον «έκοψε» ο Μητσοτάκης, με το επιχείρημα ότι δεν θα μπορεί να γίνει αντιπρόεδρος στην Κομισιόν και ως εκ τούτου ένας πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να γίνει απλά Επίτροπος, επιχείρημα που απεδείχθη έωλο, λένε.

«Η αντιπροεδρία του Μαργαρίτη Σχοινά στην Κομισιόν έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα στη ΝΔ δήλωσε στον ΣΚΑΪ και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και αναφέρθηκε στη δύσκολη, όπως είπε, μέρα που είχε χθες ο Αντώνης Σαμαράς.

Η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ φαίνεται καθαρά και από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυγής που έχει την φωτογραφία του πρώην Πρωθυπουργού και τον τίτλο: Εφιάλτης στον δρόμο για τις Πρέσπες.

Αυτό που αφήνει να εννοηθεί το πρωτοσέλιδο της Αυγής, είναι ότι η συμφωνία των Πρεσπών και η κάθετη αντίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην υπογραφή της, είναι ο πραγματικό λόγος που κόπηκε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, σε συμφωνία, η με την ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Σαμαράς τώρα, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο με την ηγεσία της ΝΔ, αφού όχι μόνο είναι δυσαρεστημένος από το κόψιμό του από Επίτροπος, αλλά διαφωνεί και με τους χαμηλούς τόνους για την συμφωνία των Πρεσπών που κρατά η κυβέρνηση αλλά και με την ήπια προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά τις εξεταστικές επιτροπές!

Δημοσιογράφοι ρώτησαν την Τετάρτη ακόμη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τυχόν παρασκήνιο από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, μετά τον ορισμό του Μαργαρίτη Σχοινά ως αντιπροέδρου της Κομισιόν. Σχολιάζοντας το σενάριο της επιλογής του Αντώνη Σαμαρά ως Έλληνα Επιτρόπου, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι εκείνη την εποχή που συζητείτο η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, η Ελλάδα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την αντιπροεδρία που ήθελε ο κ. Σαμαράς και γι αυτό το λόγο δεν προχώρησε. «Το ζήτημα ήταν πολύ ρευστό στη διαμόρφωση των χαρτοφυλακίων», δήλωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.